Voetbalclinics trainers STEVO afgesloten

02-11-2014 om 01:00 uur

Vrijdagavond 24 oktober j.l. is door Jeroen Bos en Erik Derks een voetbalclinic van 4 avonden afgesloten bij STEVO. Doel van deze avonden was om trainers te onderleggen in fysieke coordinatie (lichaamsbeheersing) vlgs principes vanuit de Athletic Skills Model (ASM) en Long Term Player Development (LTPD). Zij willen daarnaast input in hoe men dit bij STEVO dit kan implementeren in hun jeugdopleiding.

De eerste avond bestond uit een presentatie over de filosofie achter beide modellen en de uitgangspunten per ontwikkelingsfase.

In de daarop volgende 3 avonden is dit op een praktische wijze uitgerold door middel van voorbeeldtrainingen op gebied van fysieke coordinatie en baltechnische coordinatie voor de betreffende fasen waarna ook hun trainers een praktijkopdracht kregen om de uitgangspunten vanuit het ASM/LTPD in trainingen om te zetten.

De clinic werd afgesloten met een overleg waarin implementatie van de fysieke en baltechnische coordinatie aan de orde kwam en wat dit vereist om dit goed neer te zetten binnen STEVO.

We konden terugkijken op zeer geslaagde trainingsavonden, met een zeer enthousiaste groep die zeker overtuigd was van de filosofie achter de modellen, daar ook een vertaalslag aan kan geven in de basis en waar men zeker ook mee bezig wil gaan. Mooi dat men als STEVO geïnvesteerd heeft in ,ons inziens, een waardevolle bijdrage om kinderen en jeugdige spelers op een verantwoorde manier probeert fysiek en mentaal te ontwikkelen.

Ze gaan ook zeker een vervolg plannen met beide trainers.

Wij als trainers hebben leerzame en plezierige bijeenkomsten gehad met deze enthousiaste groep van 14 trainers.

PS. We willen ook de teams die bereid waren op vrijdagavond als "oefenmateriaal" deel te nemen, hartelijk bedanken.

Vriendelijke groeten

Erik Derks en Jeroen Bos

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 20 mei

19.8°

Ochtend 11.8°
Avond 18.3°
Nacht 15.5°
Min. 10.7°
Max. 21.2°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin