Terechte 2-2 remise tussen STEVO en TVC ’28 in derby

24-03-2019 om 00:00 uur

STEVO en TVC hielden zondagmiddag allebei een punt over aan de veelbesproken derby in de afgelopen weken. Het werd 2-2 voor het vele publiek, dat ook na de wedstrijd maar moeilijk afscheid kon nemen van de Peuverweide. STEVO was in de negentig minuten het meest te zien voor het doel van de tegenstander en had ook de betere kansen. TVC was voetballend beter, maar kwam zelden voor de goal van STEVO, wat ook weer de verdienste was van de verdedigers van de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Dat er toch nog vier goals vielen in de niet al te hoogstaande derby vergoedde veel voor de toeschouwers en na afloop spraken beide kampen over een terechte remise.

STEVO begon goed aan het duel. Roy Wigger werd al na een paar minuten door Maarten Gelhever, zonder resultaat, vrij voor de keeper van TVC gezet. Ook Mike Nijkamp gaf op links een prima voorzet in de beginfase van de wedstrijd waar STEVO misschien toch meer mee had moeten doen. Het krachtsverschil was nog minimaal en eerst in de 19e minuut kwam er gevaar van TVC ’28. Roy Kreuwel liet de bal los op een inzet en STEVO had geluk dat het leer naast het doel ging.

De Tubbergenaren kwamen toch allengs beter in hun spel en voetballend moest STEVO het afleggen. Kansen creëerde TVC echter nauwelijks ondanks het betere voetbal. STEVO had wel een grote kans toen Mike Nijkamp in de 43e minuut de bal steenhard op de lat schoot. Pech in die fase voor de thuisploeg en helemaal toen TVC uit een vrije trap een minuut daarna op 1-1 gelijke hoogte kwam.

STEVO kwam wel weer goed uit de kleedkamer. Direct in het begin van de tweede helft had Niels Wigger alle pech. De bal werd vanaf de flanken op maat voor gegeven maar jammer genoeg huizenhoog door hem overgetikt. Het had eigenlijk de voorsprong voor STEVO moeten zijn. TVC ging door met verzorgd voetbal te spelen, maar verder dan de zestien van STEVO kwam het zelden. STEVO was het meest voor het vijandige doel te vinden. En toch kwam de Tubbergenaren tien minuten voor tijd door Jeffrey Huizinga op een 1-2 voorsprong. Een niet al te hard schot, schuin voor het doel van Roy Kreuwel, verdween zomaar in de verre rechterbovenhoek.

STEVO en haar supporters stonden even perplex. Het zou toch niet dat hier vanmiddag verloren werd. Gelukkig niet voor STEVO. In de 89e minuut werd Ingmar Reinerink de diepte ingestuurd, liet de verdedigers van de gasten staan en heel beheerst schoot hij de bal langs de goalie van TVC ’28. Een zucht van verlichting in het STEVO-kamp. Teleurstelling alom bij de Tubbergenaren, die heel dicht bij de overwinning waren maar toch nog genoeg moesten nemen met een 2-2 remise, die hen weinig verder brengt in de stand op de ranglijst.

STEVO zal volgende week meer moeten brengen tegen het laag geklasseerde Heino dan wat het zondagmiddag tegen TVC liet zien. Het wordt weer tijd voor een overwinning na vier wedstrijden op rij, waarin maar twee punten aan het totaal werden toegevoegd.