STEVO maatje te klein voor Quick '20 1-7.

05-09-2020 om 00:00 uur

STEVO was zaterdagmiddag op het hoofdveld van de Peuverweide duidelijk een maatje te klein voor Quick '20 uit Oldenzaal, de zaterdag tweede klasser. De ploeg van trainer Otto Krabbe kreeg er zeven om de oren en wist zelf maar één keer het doel te treffen uit een strafschop.
Een verdiende nederlaag in dit bekertoernooi en voor STEVO al de vijfde nederlaag op rij in de oefen- en bekercampagne. Twee weken voor de start van de competitie tegen TVC '28 heeft STEVO de juiste vorm nog steeds niet te pakken. Van paniek is geen sprake maar een keer een positief resultaat is ook wel lekker om het zelfvertrouwen op te krikken.
Tegen Quick '20 kon STEVO bijna weer over de voltallige selectie beschikken. Alleen Roy Damhuis, Mauro Plegt en Hugo Weerink zitten nog in de lappenmand en zijn waarschijnlijk voorlopig ook nog niet inzetbaar.
Quick '20 startte voortvarend tegen STEVO. In de 8e minuut uit een corner lag de bal al in het netje van het doel van keeper Luuk Oude Lansink.
Nadat in de 16e minuut verzuimd werd om de stand naar twee nul te tillen, was het in de 31e minuut wel raak voor Quick.
Nu ging het ook hard. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten werd het 0-3 en 0-4. De verdediging van STEVO was telkens niet in staat om de de behendige voetballers uit Oldenzaal af te stoppen.
Direct na de pauze stond de 0-5 al op het scorebord. STEVO kon er maar weinig tegenover zetten en de 0-6 en 0-7 waren het logische gevolg van datgene wat Quick op de mat legde tegen de thuisploeg. Eerst na de 0-7 kon STEVO een goede aanval opzetten middels Mike Nijkamp, die alleen door aan de noodrem te trekken kon worden afgestopt. Thijs Beernink schoot de toegekende strafschop feilloos binnen. STEVO probeerde hierna nog wel om de stand een draaglijker aanzien te geven, maar slaagde daarin niet meer in. Volgende week zaterdag opnieuw een zware krachtmeting voor STEVO wanneer SVZW in Wierden de tegenstander is. Om 17:00 uur wordt afgetrapt op het sportpark van De Zwaluwen.
Op de foto schiet Thijs Beernink de strafschop voor STEVO binnen.