STEVO bindt SDC '12 met 2-1 aan de zegekar

30-01-2023 om 00:00 uur

STEVO wist zondagmiddag op de Peuverweide tegen SDC '12 uit Denekamp drie belangrijke punten aan haar totaal toe te voegen. De nummer laatst in de tweede klasse, SDC '12,  bood goed tegenstand en  de ploeg van trainer Otto Krabbe had de handen vol aan de gasten.
Thijs Beernink sleepte uiteindelijk diep in de  tweede helft de 2-1 overwinning uit het vuur. Met het hoofd rondde Thijs een voorzet van Rick Nijkamp uitstekend af. Niet geheel onverdiend deze stand over de hele 90 minuten genomen.
STEVO geteisterd door blessures ging fel van start tegen SDC zonder dat het echt tot grote kansen kwam. Ook de Denekampers wisten weinig te creëren. Eerst in de 38e minuut veerde het weinige publiek op. Hugo Weerink zette de bal vanaf links voor en Mauro Plegt tikte de bal bij de tweede paal goed binnen.

Vier minuten later was het alweer 1-1 gelijk. SDC zag een goede individuele actie in de zestien meter beloond worden.
Met de gelijke stand gingen beide ploegen ook de rust in.
Na de thee een zelfde spelbeeld als in de eerste helft.
Een klein veldoverwicht van STEVO werd ver in de tweede helft beloond. Als eerder gezegd kopte Thijs Beernink STEVO naar de 2-1 winst.
Een belangrijke overwinning na eerdere nederlagen in de afgelopen weken. STEVO kan weer naar boven kijken en bezet momenteel een keurige vijfde plek, vier punten achter de koplopers Bon.Boys en ATC '65. Er is nog van alles mogelijk.  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Schalkhaar op het programma. Aanvang 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal