STEVO begint competitie met 2-1 overwinning op SV Dalfsen

01-10-2023 om 00:00 uur

STEVO begint competitie met 2-1 overwinning op SV Dalfsen.
Na 90 minuten voetbal een verdiende overwinning voor STEVO op SV Dalfsen, zondagmiddag op sportpark de Peuverweide. De selectie van trainer Michiel Mensink wilde dan ook perse de eerste wedstrijd winnen, zo was duidelijk te zien. STEVO zat er fel op en liet Dalfsen vooral niet in het spel komen. De gasten probeerden na rust, toen STEVO al op een 1-0 voorsprong stond uit de eerste helft, nog wel de bakens te verzetten, maar het was de thuisploeg dat de regie weer gauw in handen nam en het doel van Dalfsen regelmatig bestookte.
En toch kwamen de gasten in de tweede helft eerst nog op 1-1 toen Mauro Plegt in de hoek van zestien een onnodige overtreding beging. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Een buitenkansje voor Dalfsen en liet dat dan ook niet onbenut; 1-1.
Een tegenvaller op dat moment voor de ploeg van trainer Mensink. STEVO herpakte zich snel en ging met vertrouwen op jacht naar de winnende treffer.
Eerst nog zat het Hugo Weerink, Joes Masselink, Roy Wigger en Mike Nijkamp niet mee.
De winnende treffer viel uiteindelijk wel in de 79e minuut. Joes Masselink, weer goed op dreef, bediende de vrijstaande Mike Nijkamp voor de goal en deze tikte heel beheerst de bal over de doellijn.
Dalfsen kwam na de 2-1 voorsprong van STEVO nog één keer gevaarlijk door, maar ook nu stond keeper Bas Beernink prima zijn mannetje. De 2-1 bleef staan op het nieuwe LED scorebord.
In de eerste helft was STEVO meteen al fel gestart en had Dalfsen moeite om in dit geweld mee te gaan. Roy Wigger met een bal op de lat in de 3e minuut en Robin Engbers pech met een bal van zijn hoofd zaten het niet mee.
Maarten Gelhever deed wel van zich spreken door een afgemeten voorzet van Mike Nijkamp steenhard in de touwen te koppen, in minuut 33.
De 1-0 voorsprong was op dat moment ook voor de ploeg die er het meeste recht op had.
Voor Dalfsen noteerden we de eerste echte grote kans pas op slag van rust. Keeper Bas Beernink stomte de bal uit deze inzet goed weg.
Als eerder gezegd kwam STEVO niet echt in de problemen in de tweede helft, behoudens dan die strafschop.
Een prima start van de competitie voor STEVO, dat een vervolg moet krijgen volgende week zaterdag in Borne waar het sterke NEO de tegenstander is. Om 19.30 uur wordt afgetrapt.
Na de wedstrijd tegen SV Dalfsen werd nog afscheid genomen van eerste elftalspeler Niels Wigger. Voorzitter Eddy Droste zette de speler in het zonnetje voor zijn jarenlange inzet en bewezen diensten bij STEVO 1.
Ook de pupillen van STEVO deden deze middag van zich spreken met een parade in de rust op het hoofdveld.
Al met al een geslaagde STEVO zondagmiddag op de Peuverweide.