STEVO 2 verliest van een effectiever Rohda Raalte met 0-2

29-11-2021 om 00:00 uur

Door Trainer Richard de Boer

Helaas geen resultaat voor STEVO 2, na de mooie overwinning vorige week op Rkzvc. STEVO begon met bijna dezelfde 11 aan de wedstrijd, alleen Roy Kreuwel verving Bas Beernink in de goal. In de 1e helft een makkelijker voetballend Rohda en een STEVO wat zich in de wedstrijd moest knokken na een vroege achterstand. Na 7 minuten was het 0-1. Vanuit een corner voor STEVO, wist Rohda in de omschakeling toe te slaan. Rohda was de beter voetballende ploeg, maar kon dit niet uitdrukken in grote kansen. Het was vooral van beide kanten veldspel tot aan de 16m. Na 20 minuten een grote kans voor STEVO, na goed doorjagen van Thijs Beernink kwam de bal in de voeten van Mike Voorhuis. Mike kwam hierdoor 1 op 1 met de keeper, maar was net niet koelbloedig genoeg. Na 32 minuten was er wederom een kans voor Mike Voorhuis, maar hij kon net niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal. STEVO werd in de laatste fase van de 1e helft langzaam sterker en toonde meer lef aan de bal, dan in het eerste gedeelte van de 1e helft. Een ruststand van 0-1 en genoeg perspectief voor de 2e helft.

Bram Tibbe verving Marijn Hoek, die nog wissel moest zijn bij het 1e. Bram ging in het centrum spelen en Erik Sonder ging vanuit links spelen. De eerste 25 minuten van de 2e helft ging het gelijk op , waarbij Rohda op de counter ging spelen en STEVO probeerde druk te krijgen op Rohda. STEVO werd steeds sterker en wist Rohda terug te dringen en tot het maken van fouten. Maar net als in de 1e helft gebeurde er weinig in de 16m op een indraaiende vrije trap van Pieter Kottink na, die net langs de verkeerde kant van de paal ging. In de laatste 20 minuten kreeg STEVO steeds meer grip op Rohda en werd Rohda terug gedrongen. Alleen leverde dit voor Stevo geen kansen op, het veldspel was goed tot aan de 16m maar in de laatste fase ontbrak het STEVO aan daadkracht en creativiteit. Rohda bleef gevaarlijk in de counter, maar op 1 kans na werd het ook niet gevaarlijk. Erik Sonder schoot vanuit een corner van Pieter Kottink in het zijnet, maar dat was het enige echte wapenfeit. In de laatste 5 minuten was het bij STEVO alles of niets, de enige kans die dat offensief opleverde was een kopbal van Mick Velthuis die via binnenkant paal in de handen van de keeper belande. In de ‘93e minuut vanuit een counter dan toch de 0-2 voor Rohda en gelijk daarna het eindsignaal.

Gestreden wederom met zijn allen, alleen misten we in de 16m dit keer de daadkracht en creativiteit. We kunnen tevreden zijn met 11 punten uit 8 wedstrijden en zien elke progressie in het balbezit. Het is nu afwachten of we verder mogen, gezien de nieuwe maatregelen, maar het lijkt een vervroegde winterstop te gaan worden.

Opstelling: Roy Kreuwel, Wout Gehring, Stan Nijhuis, Erik Sonder, Marijn Hoek (‘46 Bram Tibbe), Mick Velthuis, Ruben Bekhuis, Bas Paus (‘80 Gijs Dierink), Pieter Kottink, Thijs Beernink en Mike Voorhuis. Lars Kottink en Luc Meinders maakten de selectie compleet.