STEVO 2 krijgt oorwassing van effectief Longa ‘30 2 en verliest met 8

25-10-2021 om 00:00 uur

STEVO moet optimaal zijn om een tegenstander als Longa ‘30 weerstand te kunnen bieden en dat waren we niet met elkaar. Misschien waren de wisselingen in de basiself, door omstandigheden, een oorzaak. Maar het liep niet bij STEVO, de opbouw durfden we niet aan, de 2e bal wonnen we niet en in verdedigend opzicht gaven we teveel ruimte en zaten we er niet kort genoeg op.

Jelle Beernink moest na 2 minuten al redding brengen maar daarna was het voor beide teams even zoeken. STEVO kwam nog wel op voorsprong na een kwartier spelen, door een benutte penalty van Remon Kruiper. Maar een paar minuten later was het ook alweer 1-1 en voor Longa’30 ook gelijk het startsein om het tempo omhoog op te schroeven en STEVO achteruit te dwingen.
STEVO moest achteruit en had zelf niet veel meer in te brengen, iedereen was zoekende en kon niet in zijn eigen spel komen. Longa’30 domineerde de wedstrijd maar kon dit nog niet meteen omzetten in doelpunten. In de ‘28e minuut dan toch de 2-1 voor Longa’30, daarna kwam er nog één kans voor STEVO. Uit een corner leek Stefan Steggink de bal binnen te kunnen koppen bij de 2e paal, maar ook dit was niet aan STEVO besteed. Aan de andere kant scoorde Longa’30 wel uit een corner en kwam het op 3-1. In de minuten daarna lieten we ons aftroeven en maakte Longa’30 voor rust ook nog de 4 -1 en 5 - 1.

Met een kater de rust in en daar geprobeerd de puntjes op de i te zetten. Stan Nijhuis en Remon Kruiper werden vervangen door Bram Tibbe en Mart Veldscholte en in de gewijzigde opstelling begonnen we aan de 2e helft. Daar uiteindelijk gekozen voor de verkeerde tactiek en al heel snel stond het vlak na rust 7-1. De wedstrijd was gespeeld en gelopen, Longa’30 ging ook wisselen kon de wedstrijd makkelijk uitspelen. Ook Stevo ging wisselen en kwamen in de ‘60 minuut Ruben Bekhuis en Mick Velthuis in het veld voor Thijs Assink en Remon Colleije. Mike Voorhuis maakte in de ‘65e minuut op aangeven van Mart Veldscholte nog de 7-2 en daarna werd Erik Sonder vervangen door Stan van Heumen. De wedstrijd stelde niets meer voor en iedereen snakte naar het fluitsignaal. Dat fluitsignaal kwam er uiteindelijk, maar daarvoor maakte Longa’30 nog de 8-2 en in blessure tijd maakte Stefan Steggink op aangeven van Mart Veldscholte nog de 8-3.

Uitslag duidelijk en meer dan terecht. Geen verwijten naar elkaar gaan maken nu, na een goede start van 7 punten uit 3 wedstrijden. Hier van leren, in de spiegel kijken en weten dat Stevo 2 het moet hebben van een sterk collectief, een plan en wetend dat het fit moet zijn om tot resultaat te komen.

Opstelling: Jelle Beernink, Marijn Hoek, Stan Nijhuis (‘46 Bram Tibbe), Erik Sonder ( ‘70 Stan van Heumen), Robbin Engbers, Thijs Assink ( ‘61 Mick Velthuis), Remon Colleije ( ‘61 Ruben Bekhuis), Stefan Steggink, Pieter Kottink, Mike Voorhuis, Remon Kruiper(‘46 Mart Veldscholte)

Uitslag duidelijk en meer dan terecht. Geen verwijten naar elkaar gaan maken nu, na een goede start van 7 punten uit 3 wedstrijden. Hier van leren, in de spiegel kijken en weten dat STEVO 2 het moet hebben van een sterk collectief, een plan en wetend dat het fit moet zijn om tot resultaat te komen.