Historische dag bij STEVO-jeugd met 4 kampioenen en een bekerwinnaar

16-05-2015 om 02:00 uur

Het was zaterdag een historische dag bij de STEVO-jeugdafdeling. Vier kampioenen, STEVO F6, STEVO C3, STEVO D4 en Meisjes E1 en of dat nog niet genoeg was wist ook nog STEVO B1 de KNVB beker te winnen door in de finale Eibergen B1 met 3-2 te verslaan. Nooit eerder was STEVO zo succesvol op één dag.

Complimenten aan allen die aan deze successen hebben meegewerkt te weten trainers, leiders , technische commissie en het jeugdbestuur. De kantine van STEVO was de hele zaterdag mutjevol met kampioensteams ouders en supporters. Het was een gezellige bedoeling en vooral als er weer een kampioenselftal of team het clubgebouw betrad. Bekende gezangen als "Campione" en "We are the champions" verhoogden de stemming nog meer.

Als eerste kampioen werd STEVO F6 nog voor de middag ontvangen door Mirjam Harmelink, Johan Brughuis en Nico Wermelink van het jeugdbestuur. Met 1-3 werd Juventa F11 verslagen.  Genoeg om de titel veilig te stellen. Tom Lokotte, Niek Voshaar en Sil Dijkstra waren de doelpuntenmakers. Na de mooie woorden van Mirjam Harmelink ontvingen allen de kampioensmedaille en de gebruikelijke traktatie. Feestslingers vlogen door de lucht en er heerste een carnavaleske stemming in de kantine.

Niet lang daarna kwamen de kampioenen van STEVO  D4 op de Peuverweide aan. Ook zei mochten na de 1-3 overwinning op Gramsbergen D5G de vlag in top hijsen. Joppe Lohuis twee keer en Lars Hemmer scoorden de goals. Ook hier de gebruikelijk taferelen. Kampioensmedailles, lovende woorden en een traktatie van het jeugdbestuur. De dag kon al niet meer stuk op dat moment, maar er volgde nog meer.

 

Meisjes E1 begon haar kampioenswedstrijd thuis tegen Den Ham Meisjes E2. Het werd een 5-0 overwinning en opnieuw een kampioenschap deze dag. Wat waren ze blij de meisjes en begeleiding van STEVO E1. Het moet gezegd worden, het was ook een puike prestatie. Heuse kampioenshirts waren gemaakt en ook hier campione, campione. Eerst tegen de klok van vijven verliet STEVO meisjes E1 de kantine, nadat het al veel eerder de felicitaties, medaille en traktatie had ontvangen van het jeugdbestuur.

Onder de wedstrijd van de meisjes E1 tegen Den Ham E2 kwam het bericht door dat STEVO C3 de titel in de wacht had gesleept na een 0-8 overwinning op Tubantia C3G. Mirjam Harmelink, Johan Brughuis en Nico Wermelink kregen er steeds meer lol aan en opnieuw, het wordt eentonig, werden de kampioenen met alle égards ontvangen, gefeliciteerd, een medaille omgehangen en getrakteerd op patat en fris.

Wat een dag hoorde je overal, maar de successenreeks deze dag was nog niet ten einde. Wat te denken van STEVO B1 dat de bekerfinale in en tegen Eibergen B1 met 2-3 wist te winnen. Al na 17 minuten leidde STEVO B1 met 0-2.  Eibergen deed nog voor rust wat terug 1-2. Stan Rekers was in de 15e minuut van de tweede helft succesvol en maakte 1-3. Eibergen toonde veerkracht en kwam terug tot 2-3. Held van de dag werd keeper Luuk Oude Lansink van STEVO B1, die in de laatste minuut een penalty stopte en STEVO daarmee aan de beker hielp. Een grootse prestatie van STEVO B1 nadat eerder al het kampioenschap in de tweede klasse was bewerkstelligd enkele weken geleden. Speciaal voor de bekerwedstrijd was een bus ingehuurd die met 50 personen helemaal vol zat en allen verkeerden in opperbeste stemming bij terugkomst op het sportcomplex van STEVO. Nadat de KNVB beker aan de aanwezigen getoond was werd een hapje naar binnen gewerkt en was het tijd om het feest in zaal Steggink voort te zitten. Hier werd de bekerwinnaar door het jeugdbestuur nogmaals gefeliciteerd en de sfeer was uitgelaten.

Als laatste, ook een succes, was de overwinning van STEVO A1 in de nacompetitie tegen de Esch A1 uit Oldenzaal. De eerste wedstrijd op Hemelvaartdag in Oldenzaal werd al met 1-2 gewonnen. Thuis op de Peuverweide was Ivar Harmelink van STEVO A1 het goudhaantje door in blessuretijd de 3-3 te maken en kon daarmee een verlenging voorkomen. De 3-3 was genoeg om een vervolg te geven aan deze nacompetitie. Volgende week moet geprobeerd worden om SDC rsquo;12 A1 uit Denekamp  over twee wedstrijden te verslaan en daarmee uitzicht te houden op een plek in de hoofdklasse.
Een gedenkwaardige dag voor STEVO. Mocht STEVO A1 kans zien om door te stoten naar de hoofdklasse, dan mag gerust gezegd worden dat de STEVO-jeugdafdeling wel een heel bijzonder en succesvol seizoen gekend heeft.

Klik hier voor meer foto's van de super saturday

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

dinsdag 30 april

20.7°

Ochtend 12.7°
Avond 22.2°
Nacht 16.6°
Min. 12.4°
Max. 22.8°

Zon op: 04:03 uur
Zon onder: 18:57 uur

Meer weer

Gebruikerslogin