Verlies voor STEVO 2 in eerste nacompetitie-duel.

14-05-2015 om 02:00 uur

STEVO 2 heeft het eerste duel in de nacompetitie tegen Blauw Wit 2 met 2-1 verloren. Onnodig het verlies, zo was de mening na afloop bij alles wat uit Geesteren kwam. Eigenlijk had STEVO hier ook met de winst van het veld moet stappen. Niet dat het zo goed speelde, geenszins, maar STEVO had duidelijk meer in huis dan de Nijmegenaren.

De ploeg van trainer Alfons Kruiper speelde met name in de tweede helft veel te gehaast en wilde te graag, waardoor het nogal eens onnodig balverlies leed.  Blauw Wit spinde hier garen bij en dat mag zondag in de thuiswedstrijd op de Peuverweide niet gebeuren. STEVO had al na elf minuten op voorsprong moeten komen toen Rick Stamsnieder vrij voor goal de bal in de handen schoot van de keeper van Blauw Wit.

STEVO speelde kort op de man en daar had Blauw Wit duidelijk moeite mee. Niet in het spel laten komen was waarschijnlijk de tactiek van  trainer Alfons Kruiper. Tot aan de 28e minuut had Blauw Wit dan ook nog geen kans gehad. Eerst toen moest keeper Niels Kroeze zich vol strekken bij een prima schot. In het verder verloop van de eerste helft bleef STEVO eigenlijk de bovenliggende partij, maar kwam vijf minuten voor rust wel op achterstand. Uit het niets werd de bal vanaf de rand zestien meter in het doel geschoten.

Een tegenvaller die snel verwerkt werd. STEVO zette in de tweede helft gelijk weer druk op het doel van Blauw Wit en de bal moest alleen nog een keer goed vallen. Het beetje geluk ontbrak tot dan toe steeds. Niet toen Rien Nieuwmeijer vanaf rechts de 1-1 voor STEVO op het scorebord zette. De keeper van Blauw Wit hield rekening met een voorzet, maar zag de bal in de korte hoek verdwijnen. Dat dan twee minuten later, uit een corner, al de 2-1 voor Blauw Wit valt, was een flinke domper.

STEVO probeerde hierna van alles om de stand weer gelijk te trekken. Vijf wissels kwamen in het veld, maar het lukte het niet om de de verdediging van Blauw Wit te slechten. Te gehaast en daardoor balverlies leiden er toe dat de beste kansen zelfs nog voor Blauw Wit waren, die de paal raakten en net over kopten bij een corner.

Deze nederlaag moet STEVO  2 gauw vergeten. Het heeft laten zien dat het totaal niet onder hoeft te doen voor de Nijmegenaren, verre van dat. Zondagmorgen om 10:00 uur op de Peuverweide moet in de return alsnog geprobeerd worden om de klus te klaren. Bij een goed resultaat kan het zich opmaken voor nog eens twee wedstrijden in deze nacompetitie. PH 2 of Spero 2 wordt dan de tegenstander.