Belangrijke 0-1 overwinning voor STEVO tegen Overwetering.

22-03-2015 om 01:00 uur

STEVO behaalde zondagmiddag een belangrijke 0-1 overwinning in Olst tegen Overwetering. Door de winst blijft het niet alleen op een mooie plek op de ranglijst staan, maar het is tevens een belangrijke stap naar nog een jaar tweede klasse. Het moet wel heel gek gaan in de resterende wedstrijden wil STEVO nog in gevaar komen voor de onderste plaatsen.

Tegen Overwetering, de kat in het nauw, werd toch een beetje tegen opgezien. Dit omdat STEVO het in de laatste wedstrijden niet echt voor de wind ging. Achteraf viel het eigenlijk best mee en is STEVO niet echt in grote problemen geweest. De hoge ballen die Overwetering in de tweede helft in de zestien pompte waren allemaal een prooi voor keeper Roy Kreuwel.

In de eerste helft was er weinig krachtsverschil en echte kansen deden zich sporadisch voor voor beide doelen. Overwetering kopte een keer de bal over de goal van STEVO in de 17e minuut  en Roy Kreuwel redde prima bij een vrije trap in de 36e minuut.  Thijs Nieuwmeijer, goed op dreef bij STEVO deze middag, testte de keeper van Overwetering vlak voor rust zonder resultaat. Eén minuut daarna zag STEVO een goal van Eric Sonder afgekeurd worden wegens buitenspel. De rust werd dan ook opgezegd met een 0-0 stand.

Vlak na de pauze was het STEVO dat de eerste mogelijkheid kreeg middels een afstandschot. Voor STEVO viel er eerst wat te juichen in de 53e minuut toen Thijs Nieuwmeijer een geweldige actie op de achterlijn van het doel van Overwetering maakte. Thijs speelde achtereen twee man van Overwetering de bal door de benen om deze vervolgens panklaar te leggen op Roy Wigger, die op de 11 meterstip helemaal vrij stond. Roy schoot de bal beheerst langs de keeper van Overwetering en STEVO leidde met 0-1.

Die stand was vijf minuten later bijna vergroot door Maarten Gelhever. Uit een vrije trap van Stijn Harmelink had Maarten alle pech. De bal vanaf zijn hoofd mistte het doel op een haar.

Wat kon Overwetering doen aan de 0-1 achterstand ?. Eigenlijk niet zoveel. Het kreeg nogal wat corners, maar groot gevaar leverde dat vrijwel nooit op. Ook niet toen het probeerde in het laatste kwartier de druk op te voeren met hoge ballen voor het doel van STEVO. Deze waren zoals eerder gezegd allemaal voor Roy Kreuwel.

In de 96e minuut vond scheidsrechter van Zuuk het welletjes en floot voor het einde. De drie belangrijke punten gingen naar STEVO. Overwetering zal zich moeten verbeteren om uit de gevarenzone te komen.

Zondag speelt STEVO thuis tegen PH Almelo. Aanvang 14:00 uur.