Belangrijke 2-1 zege STEVO 3 op SDC '12 3

30-11-2014 om 01:00 uur

STEVO 3 heeft opnieuw een belangrijke zege geboekt in de race naar de titel. SDC rsquo;12 3 uit Denekamp werd thuis met met 2-1 verslagen. Een dubbel goed weekend voor STEVO 3 omdat het ook nog eens de 3 punten kreeg toebedeeld van de KNVB van de eerder verloren wedstrijd tegen UD Weerselo. En daardoor pakte het en passant ook nog de eerste periodetitel af van Quick rsquo;20 4.

Makkelijk ging het zondagmorgen allemaal niet voor STEVO 3 tegen het geroutineerde SDC rsquo;12 3. op het moeilijk bespeelbare hoofdveld van STEVO leunden de Denekampers achterover en lieten STEVO het spel maken. Door het hobbelige veld sprong de bal vaak alle kanten waardoor echt goed voetbal niet mogelijk was.

Ook kansen waren spaarzaam. Al had STEVO in de eerste helft het meeste recht op een doelpunt. Jorn Weerink had daarbij pech dat het uit een vrije trap de bal op de kruising schoot. Met 0-0 zochten de beide ploegen de kleedkamers op.

Na de thee, op een koud sportpark de Peuverweide, zagen we een zelfde soort spelbeeld als in de eerste helft. STEVO wilde een goal en SDC probeerde te profiteren van de fouten van STEVO. En dat lukte ook nog.

Keeper Mike Freriksen had een ongelukkig moment en daarvan profiteerde SDC honderd procent. Zo stond het zomaar 0-1 voor de Denekampers en meer effectiviteit was nu gevraagd van STEVO.  De druk werd opgevoerd en de verdiende gelijkmaker kwam wel gelukkig tot stand. Een schot van Jorn Weerink werd onbedoeld van richting veranderd door invaller Joris Klein Haarhuis, waardoor de keeper van SDC op het verkeerde been werd gezet en de bal pardoes de goal inrolde.

Joris had vijf minuten voor tijd nog een prettig moment. Het leer werd hem prima in de voeten aangespeeld en met een bekeken bal, schuin voor de goal, krulde hij de bal over de keeper in de verre hoek. Een fantastische goal, die STEVO 3 opnieuw de volle winst opleverde en consolidatie van een een riante eerste plek op de ranglijst.