STEVO wint met 2-0 van Overwetering.

02-11-2014 om 01:00 uur

STEVO heeft tegen Overwetering de goede start in deze competitie voortgezet. Thuis werd het 2-0 voor het elftal van trainer Peter Reekers. Zonder zelf goed te spelen had STEVO weinig moeite met Overwetering, misschien wel de minste tegenstander tot nog toe.

Vooral in de eerste helft liet Overwetering zich tot aan de 43e minuut niet of nauwelijks zien voor het doel van keeper Roy Kreuwel. Eerst toen kregen de gasten tot twee keer toe dotten van kansen op een doelpunt. STEVO had haar eerste vloeiende aanval in de 15e minuut. Het was aan het eind van die aanval Roy Wigger die net niet het laatste beslissende zetje aan de bal kon geven.

Even hierna was STEVO opnieuw tot twee keer toe gevaarlijk door ondermeer Erik Sonder. Tot aan de 40e minuut had STEVO, ondanks het overwicht geen uitgesproken kansen meer. Tom van Bentheim mistte in die minuut de bal voor het doel van Overwetering na een goede voorzet van Roy Wigger.

De verdiende voorsprong voor STEVO kwam nog wel voor rust. Thijs Nieuwmeijer was het goudhaantje, die uit een aanval van STEVO de laatste tik aan de bal gaf op zorsquo;n 20 meter van het doel. Zo ging STEVO toch nog met een goed gevoel de rust in ondanks het magere spel.

In dat magere spel van beide ploegen kwam ook in de tweede helft geen verandering. STEVO moest wel toezien dat Overwetering meer tegengas gaf, maar veel gevaar leverde dat niet op. STEVO had pech in de 49e minuut dat Roy Wigger uit een corner de bal op de lat kopte anders zou het helemaal al gedaan zijn met Overwetering, Nu loerde altijd nog het gevaar om de hoek van een goed moment van de Sallanders.

Gelukkig voor STEVO bleef dat goede moment uit en naarmate de wedstrijd vorderde kwam het zelf ook weer meer voor de goal van de gasten. Tom van Bentheim mistte in de 72e minuut de bal voor doel uit een prima voorzet van Stijn Harmelink. Dat deed Tom niet in de 86e minuut toen wederom Stijn Harmelink de spits, nu met een steekpass, perfect bediende. De keeper van Overwetering was ook nog eens totaal verrast en heel simpel kon van Bentheim de bal in het doel lopen.

Met de 2-0 ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Niemand bij STEVO die daar om maalde met de drie punten op zak.

Volgende week een derby voor STEVO. PH moet in Almelo bedwongen worden. Vorig seizoen won STEVO in Almelo van het toen hoog genoteerde PH. Dit seizoen gaat het allemaal wat minder met PH. STEVO is misschien nu wel de favoriet. Aan trainer Peter Reekers de taak om zijn elftal te waarschuwen voor onderschatting.

In Almelo wordt om 14:00 uur afgetrapt.