STEVO 3 ziet periodetitel aan neus voorbij gaan

02-11-2014 om 01:00 uur

STEVO 3 zag zondagmorgen in de thuiswedstrijd tegen UD Weerselo 2 de periodetitel aan haar neus voorbijgaan. De Weerseloers wonnen met maar liefst 2-5. Daar had het elftal van trainer Thijs Masselink vast geen rekening mee gehouden. UD had tot aan vanmorgen nog maar zeven punten. STEVO was de trotse koploper.

Al in de eerste minuut kwam UD op een 0-1 voorsprong. De behendige aanvaller op links van UD soleerde door de STEVO verdediging en liet ook keeper Gijs Olimulder kansloos. Die tegenvaller kwam STEVO eigenlijk nooit meer te boven. UD met Renzo Bolk in de gelederen bleef scherp in de duels en STEVO moest op de tenen lopen om gelijkwaardig te kunnen zijn.

Verder had STEVO pech in de 15e minuut dat de twijfelachtig leidende scheidsrechter geel in plaats van rood gaf aan een speler van UD voor het neermaaien van Jorn Weerink. Jorn had vrije doorgang op de keeper maar werd zonder pardon onderuit geschoffeld door de laatste man bij UD. Rood was terecht geweest, maar het bleef dus bij geel. Overigens mag dit geen excuus zijn voor de nederlaag, maar het verdere verloop in de wedstrijd was ongetwijfeld anders geweest.

Jorn Weerink had twee minuten na de mislukte actie pech dat zijn kopbal uit de voorzet van Tom Lohuis in de handen belandde van de keeper van UD.

Niels Keppelink zag zijn doelpunt in de 38e minuut afgekeurd wegens een terechte handsbal. in de tussentijd was UD overigens al op 0-2 gekomen.

Na rust, in de 53e minuut, kwam het zelfs op 0-3 en daarna ook nog op 0-4 waarmee de wedstrijd gespeeld was. STEVO 3 kon eerst hierna in de persoon van Jorn Weerink wat terug doen, maar UD liet zich ook niet onbetuigd en maakte de 1-5. Robert Hegeman zette vanuit een penalty de eindstand van 2-5 op het scorebord.

De nederlaag moet snel worden vergeten, omdat volgende week al weer de derby tegen TVC '28 3 op de rol staat. In Tubbergen begint het treffen om 11:00 uur.