Ribben eten traditie bij STEVO veteranen

02-11-2014 om 01:00 uur

De traditie van ribben eten in zaal Kottink werd ook dit jaar door de STEVO veteranen voortgezet. De veteranen die niet in competitieverband spelen, maar hun partijtje zondagmorgen op het trainingsveld van STEVO afwerken ziet haar aantal nog steeds groeien.

Maar liefst 36 personen waren zondagmorgen bijeen voor de ribben-maaltijd. Een ongekend aantal, waar woordvoerder Theo Ophof van zegt "rsquo;We begonnen met nog geen tien man, waren op sterven na dood en nu hebben we een aantal van net boven de veertig personen. Hoe is het mogelijk."

Het tekent ook de betrokkenheid die de veteranen bij STEVO voelen. Er bij willen zijn en horen, hoewel de voeten misschien niet altijd meer kunnen wat ze vroeger wel konden. Ook het ongedwongen, spreekt de groep aan. Niets moet. Heb je geen tijd of zin om te trainen op de zondagmorgen, gewoon even afmelden bij Theo Ophof en niemand die moeilijk doet.

Martin Steggink, jarenlang trainer bij STEVO, leidt zondag s'morgens gewoonlijk eerst de warming-up, waarna de groep van 09:30 uur tot 10:30 uur haar partijtje afwerkt. Nadien wordt nog even gezellig nagekeufelt in de kantine onder het genot van een drankje en eventueel een hapje.

Naast de training op zondag worden verschillende aktiviteiten georganiseerd door de aanjagers van de veteranen Paul Gehring en Theo Ophof. Zo wordt op een winteravond een dartoernooi gehouden en is een zondagmorgen ingepland voor een snert maaltijd evenals een zondagmorgen gezamenlijk brunchen. In de zomer wordt een fietstocht gehouden en deze zondagmorgen dus het traditionele ribben eten met dank aan slagerij Hemmer.

Theo Ophof zei zondagmorgen blij te zijn met de hoge opkomst en dankte Gerard Hemmer voor de ondersteuning van de aktiviteit. Jan Kottink was hierna wat druk mee om de veteranen de schalen met ribben aan te reiken. Het spreekt voor zich, dat het vlees, de patatjes, de rauwkost en de appelmoes er in gingen als koek, na de gedane trainingsarbeid.

Klik hier voor foto's gemaakt van de aktviteit ribben eten

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 20 mei

19.8°

Ochtend 11.8°
Avond 18.2°
Nacht 16.5°
Min. 10.7°
Max. 21.2°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin