STEVO wint met 1-3 bij Suryoye Mediterraneo

05-10-2014 om 02:00 uur

Foto's door Pascal Photography -  STEVO heeft drie belangrijke punten overgehouden aan het duel met Suryoye Mediterraneo. Het werd 1-3 in Enschede voor het elftal van trainer Peter Reekers. STEVO legde de basis voor de overwinning in de eerste helft waar het een 0-3 voorsprong nam. In die fase speelde STEVO ook haar beste voetbal. In de tweede helft kwam het bijna nog onnodig in de problemen.

STEVO had haar eerste kans al na drie minuten toen Stijn Harmelink een vrije trap goed voor het doel van Suryoye legde en uit het vervolg kon de keeper van de tegenpartij ternauwernood redding bregen. Even later werd Roy Wigger goed weggestuurd op rechts en zijn voorzet was net iets te hard voor de mee opkomende Maarten Gelhever. STEVO zat dus goed in de wedstrijd en Suryoye had vooralsnog geen antwoord hierop. De 0-1 voor STEVO in de 14e minuut was dan ook niet onverdiend. Erik Sonder hield de bal goed aan de voet in de zestien meter van Suryoye en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd schitterend door Niels Wigger afgerond met een omhaal. Een "Fallrückzieher" zoals de Duitsers dat zo mooi kunnen zeggen.

Suryoye kon eerst in de 22e minuut meer van zichzelf laten zien. Een mooie uithaal op het doel van Roy Kreuwel werd evenzo fraai gekeerd door de STEVO keeper. Het was ook een beetje een keerpunt in de wedstrijd. De Enschedeers werden meer aanvallender zonder echt gevaarlijk te worden. STEVO had in de 33e minuut pech dat de bal van Roy Wigger onder de keeper van Suryoye door te weinig snelheid had, anders was het zeker 0-2 geworden.

Nu moest STEVO wachten tot de 43e minuut eer het op die 0-2 voorsprong kwam. Maarten Gelhever gaf op het middenveld een goed steekpass tussen de verdediging door van Suryoye waarop Roy Wigger vervolgens goed anticipeerde en de keeper van de Enschedeers kansloos liet. Een opsteker zo vlak voor rust, die ook nog eens vervolg kreeg want nog geen minuut later werd het zelfs 0-3 voor STEVO. Thijs Nieuwmeyer schoot de bal in het dak van het doel uit een corner van Stijn Harmelink.

Met deze stand kon STEVO in principe niks meer gebeuren in de tweede helft, maar toch had de ploeg het nog moeilijk. Suryoye probeerde met veel inzet een draai aan de wedstrijd te geven. Eerst nog had Niels Wigger in de 48e minuut de wedstrijd kunnen beslissen, maar maakte misschien wel de verkeerde keuze door de bal op de borst op te vangen in plaats van op doel te koppen.

Suryoye kreeg meer spelaandeel en een eerste waarschuwing kreeg STEVO in de 55e minuut met een bal op de paal van het doel van Roy Kreuwel. Het duurde tot de 71e minuut totdat de goal viel voor Suryoye. En nog geen minuut later had het een levensgrote kans op de aansluitingstreffer.

Geluk dus voor STEVO in die fase van de wedstrijd. Het treffen werd ook nog eens grimmiger en de scheidsrechter moest nu wat vaker optreden.

Naarmate de tijd richting de 90 minuten ging werd het geloof van Suryoye in een goed eindresultaat steeds kleiner en kon STEVO de drie punten veilig over de streep trekken.