STEVO met 3-0 onderuit tegen Tubantia

07-09-2014 om 02:00 uur

(Fotoverslag) - STEVO moest zondagmiddag in Hengelo op sportpark de Bijenkorf met 3-0 de meerdere erkennen in Tubantia. Aan het eind van het treffen een verdiende nederlaag, maar of het zover had moeten komen, daar waren de meningen over verdeeld.

Vooral bij rust leefde bij niemand, die STEVO een warm hart toedraagt, het gevoel dat een nederlaag zomaar een feit zou worden. Weliswaar stond STEVO met 1-0 achter maar het had verzuimd om zelf ook een keer te scoren. Tom van Bentheim had pech met een bal op de lat vanuit een corner van Stijn Harmelink en Thijs Nieuwmeijer zag de bal vanuit zijn schot net over het doel gaan. Verder was STEVO ongelukkig met de vrije trappen, die het enkele malen net buiten de zestien kreeg.

Tubantia probeerde in de eerste helft nogal eens om de bal achter de verdediging van STEVO te leggen. Dat lukte af en toe aardig en het was dan ook oppassen voor de laatste linie van STEVO. Verder kwam bij Tubantia ook veel gevaar van de man op links Melvin Degenaar. De behendige speler gaf in de 19e minuut Dion Zwiers het nakijken op de achterlijn en zijn voorzet werd onberispelijk binnengeschoten.

Die 1-0 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. De hoop voor STEVO om in de tweede 45 minuten de bakens te verzetten was gauw vervlogen. In de 47e minuut had Marc Voshaar pech dat de bal onder zijn voet doorschoof binnen de zestien meter. De bal kwam voor de voeten van weer Degenaar, die keeper Roy Kreuwel vervolgens het nakijken gaf. Die tegenvaller kwam STEVO eigenlijk nooit meer te boven.

Tubantia was nu nadrukkelijk de betere partij en nadat Dion Zwiers in de 60e minuut een honderd procent kans van Tubantia voorkomen kon, was het in de 67e minuut wel weer raak. Een prima aanval over rechts en de daaruit voortvloeiende voorzet werd feilloos binnengekopt bij de tweede paal. STEVO moest vanaf dat moment even oppassen dat het geen prijsschieten werd. Gelukkig bleef verder onheil STEVO bespaard.

Tom van Bentheim was in de 89e minuut bijna nog succesvol voor STEVO. Zijn schot kon maar ternauwernood gered worden door de keeper van Tubantia.