Uitwijken naar kunstgras voor STEVO 1

24-07-2014 om 02:00 uur

(Van de KNVB) - Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat voor competitiewedstrijden alleen mag worden uitgeweken naar een goedgekeurd kunstgrasveld wanneer dit voorafgaand aan de start van de competitie door de vereniging is aangegeven. De opgave geldt voor het gehele seizoen.

Clubs die hebben aangegeven wel van het kunstgrasveld gebruik te zullen maken, zijn verplicht om bij gedeeltelijke afgelasting met hun eerste elftal uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie. Bij een bekerwedstrijd moet bij gedeeltelijke afgelasting altijd worden uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Clubs die hebben aangegeven niet van het kunstgrasveld gebruik te maken, mogen met het eerste elftal bij gedeeltelijke afgelasting niet uitwijken naar het kunstgrasveld. Ook niet bij inhaalwedstrijden. Meer informatie hiervoor is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal, artikel 2.6.7.

Elftallen die in de reguliere competitie al op kunstgras spelen, spelen dus ook bij gedeeltelijke afgelasting gewoon op het kunstgrasveld. De regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal. Alle overige elftallen zijn verplicht bij gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar kunstgras (zie Handboek competitiezaken amateurvoetbal 2.6.5.).

In dit overzicht staat per poule aangegeven welke verenigingen moeten uitwijken naar kunstgras. Dit staat met "J" aangegeven. KG betekent dat het hoofdveld kunstgras heeft. Bij verenigingen die wel kunstgras hebben, maar niet hoeven uit te wijken staat er "N" vermeld.

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

10.7°

Ochtend 13.7°
Avond 10.5°
Nacht 8.5°
Min. 8.5°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin