STEVO speelt koploper WHC naar 2e nederlaag dit seizoen

17-03-2024 om 00:00 uur

Voor een groot aantal toeschouwers op de Peuverweide heeft STEVO zaterdagavond koploper in de eerste klasse WHC de tweede nederlaag van dit seizoen bezorgd.
In het meer dan aantrekkelijke duel trok STEVO verdiend met 3-2 aan het langste eind.
De 3-0 voorsprong in het eerste half uur opgebouwd, bleek uiteindelijk voldoende voor de 3 punten, die de ploeg van trainer Michiel Mensink zo hard nodig heeft. Ook al doordat de concurrentie onderin ook met winst van het veld stapte deze zaterdag. Het wordt onderin een spannend slot van deze competitie, waar nog van alles mogelijk is. De onderste vijf ploegen zitten in de gevarenzone en willen zo snel mogelijk weg van deze gevaar plekken, al zal dat voor de nummer laatst SV Dalfsen wel heel moeilijk worden.
Dan de wedstrijd van STEVO tegen WHC.
STEVO greep WHC vanaf de aftrap bij de strot en was niet geïmponeerd door de koploper.
De eerste beste hoekschop in de eerste minuut was gelijk raak. Joes Masselink legde de bal precies voor de voeten van Thomas Steggink en deze rondde goed af, 1-0.
Het gaf STEVO zelfvertrouwen en de opdracht om hoog druk te zetten op de tegenstander was waarschijnlijk niet wat WHC had verwacht.
Het initiatief lag in het eerste half uur volledig bij STEVO en WHC kreeg maar geen vat op de Mensink elf.
Het afjagen was gedurfd maar pakte goed uit. De 2-0 van Joes Masselink was hier ook een gevolg van.
Werd het een keer gevaarlijk voor het STEVO doel, dan stond daar keeper Bas Beernink die andermaal een wereldpartij keepte.
In de 35e minuut werd de dadendrang van STEVO de bezoekers opnieuw te machtig en Roy Wigger verhoogde de stand naar 3-0.
Het vele publiek genoot met volle teugen en voor STEVO was het zaak om met deze geruststellende voorsprong aan de tweede helft te beginnen. Dat lukte helaas niet. In de laatste seconden van de eerste helft gaf Stijn Harmelink in de zestien zijn tegenstander een duw wat door de leidsman werd bestraft met een strafschop. Er was volop discussie of de actie wel of geen penalty was, maar dat hielp STEVO niet.
WHC schoot raak en zocht met toch met wat meer vertrouwen de kleedkamer op.
STEVO kreeg de opdracht in de rust om vol door te gaan voor zover mogelijk.
WHC probeerde de bakens te verzetten door STEVO gelijk onder druk te zetten in de tweede helft. Dat lukte gedeeltelijk. Tot aan de 60e minuut had STEVO het even moeilijk, al had Joes Masselink een prima kans om de voorsprong weer uit te breiden. Schuin voor doel ging de bal vanaf zijn voet maar net langs de verkeerde kant van de paal.
De kopsterke Bram Tibbe kwam in het veld voor de leeg gespeelde Thomas Steggink en STEVO kon zich toch weer onder de druk van WHC uitvoetballen. Mick Velthuis onder andere schoot binnen een minuut twee keer op paal en lat.
Een waar spektakel speelde zich af op dat moment en daar waar WHC voor de goal verscheen van STEVO, stond daar de niet te passeren Bas Beernink. Hoewel, een kwartier voor tijd moest hij uiteindelijk toch nog één keer de gang naar het net maken om de bal eruit te halen.
De minimale 3-2 voorsprong deed STEVO bibberen en er ontspon zich een wedstrijd af van "leven en dood".
Voor open doel kon WHC de bal niet in doel schieten en de ingevallen Mike Nijkamp had aan de andere kant pech dat zijn kanonskogel maar net over de lat ging.
Gijs Lohuis haalde de bal vlak voor tijd uit een corner van de lijn en WHC kreeg in de extra tijd, 7 minuten, nog eens vier corners op rij waar Bas Beernink zich steeds vol in de strijd gooide en STEVO stand hield.
De Peuverweide ontplofte na het laatste fluitsignaal en de supporters klapten zich de handen stuk voor de grootse prestatie deze avond van STEVO. Negen punten uit de laatste vier wedstrijden behaalde het.
Nu is het zaak om de stijgende lijn voort te zetten, hoe moeilijk dit ook zal worden volgende week zaterdagmiddag in Doetinchem waar de nummer drie DZC '68 het volgende slachtoffer moet worden van het hongerige STEVO.
Om 15.00 uur is de aanvang en we rekenen op veel support uit Geesteren.

STEVO speelt koploper WHC naar 2e nederlaag dit seizoen.