STEVO met 0-2 de baas over Rigtersbleek

20-04-2019 om 00:00 uur

Het eerste elftal van STEVO bleef Paaszaterdagavond tegen Rigtersbleek in Enschede met 0-2 aan de goede kant van de score. In een weinig verheffende wedstrijd scoorde STEVO in het laatste gedeelte van de tweede helft door Ingmar Reinerink en invaller Mike Nijkamp. De weinige toeschouwers waarvan de meesten uit Geesteren kwamen zagen totdat de eerste goal viel twee ploegen die meer met zichzelf worstelden dan met de bal. Zowel STEVO als Rigtersbleek speelden de bal nogal eens naar de verkeerde kleur. Voor STEVO tellen we twee goede mogelijkheden voor rust, waarvan één uit een corner en één van Hans Brunnikhuis, die de bal totaal verkeerd raakte bij een bedoeld schot op goal.

Voor STEVO tellen we twee goede mogelijkheden voor rust, waarvan één uit een corner en één van Hans Brunnikhuis, die de bal totaal verkeerd raakte bij een bedoeld schot op goal. Bij Rigtersbleek ging de bal gevaarlijk voor het doel langs van Roy Kreuwel bij een prima schot. Rick Wiefferink haalde met het hoofd de bal van de lijn in de 44e minuut toen de uitkomende Roy Kreuwel langs het leer sloeg. De 0-0 ruststand was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld.

In de tweede helft een spelbeeld waarbij de twee ploegen bleven voortploeteren en maar weinig mogelijkheden creëerden. Met het inbrengen van Mike Nijkamp kwam wat meer vuur in de ploeg van STEVO, ook al omdat deze speler over een goede technische bagage beschikt en hiermee de verdedigers van de Bleek vaker in verlegenheid bracht.

Twintig minuten voor tijd brak STEVO dan toch de ban met een prachtige kopbal van Ingmar Reinerink uit een corner van Stijn Harmelink. De 0-1 voorsprong was een prima opsteker in dit tot dan, als gezegd, teleurstellende duel. Even later zat STEVO helemaal op rozen toen Roy Damhuis een geweldige diagonale pass gaf op Rik Nijkamp, die de bal in de kluts met de keeper van Rigtersbleek in het doel zag verdwijnen. Met de 0-2 voorsprong kon STEVO nog maar weinig gebeuren in de resterende speeltijd. Rigtersbleek probeerde het nog wel, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Alleen een schot over afstand bracht Roy Kreuwel nog even in verlegenheid. Gelukkig zag de stokstijf staande sluitpost bij deze kans de bal naast de goede kant van de paal gaan.

Met de 0-2 overwinning op Rigtersbleek kan STEVO nu in alle rust de resterende vier duels uitspelen. Doel moet nu zijn om te proberen zo hoog mogelijk te eindigen. De vierde plek op dit moment zou wel een heel mooi resultaat zijn aan het eind van deze competitie. Volgende week spelen de mannen van trainer Geert Veldhuis thuis tegen het Nijmeegse NEC. Aanvang 14:00 uur.