STEVO laat het afweten tegen DZC '68, 4-2 verlies.

23-03-2024 om 00:00 uur

STEVO kon zaterdagmiddag geen vervolg geven aan het goede resultaat vorige week tegen koploper WHC. In Doetinchem werd een 4-2 nederlaag geleden door de elf van trainer Michiel Mensink tegen de nummer drie van de ranglijst DZC '68.
Na 90 minuten een verdiende overwinning voor de thuisploeg. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd zag het er totaal niet naar uit dat STEVO geen resultaat zou halen tegen de Gelderlanders.
Het nam brutaal de leiding in de 16e minuut. Joes Masselink mocht een corner nemen en de bal viel op de schouder van Thomas Steggink in het doel. Een flinke opsteker de 0-1 voorsprong maar niet onverwacht, omdat STEVO de Doetinchemmers goed tegenstand bood.
Ook keeper Bas Beernink stond weer zijn mannetje met een prachtige redding in de 21e minuut. DZC afwachtend in het begin van de wedstrijd kroop na de 0-1 achterstand wel meer uit zijn schulp en verhoogde ook het tempo.
De 1-1 gelijkmaker in de 28e minuut werd ingeleid door Thomas Steggink, die de bal knullig verloor op het middenveld en doordat de STEVO verdediging hier niet allert op reageerde, lag de bal binnen vijf seconden achter Bas Beernink.
Een grote tegenvaller op dat moment waar STEVO niet echt in de problemen was geweest.
De gelijkmaker was ook een ommekeer in de wedstrijd. STEVO begon onrustig te spelen en een echte lijn was niet meer te ontdekken in het spel. Het was tevens een voorbode van wat komen ging. STEVO kon eerst nog standhouden bij enkele gevaarlijke aanvallen van DZC, maar kon niet voorkomen dat met een 2-1 achterstand de kleedkamer moest worden opgezocht.
Deze tweede goal van DZC was meer een fout van STEVO dan goed spel van DZC.
Een voorzet over rechts werd namelijk achter de verdediging van STEVO bij de tweede paal in alle vrijheid binnengetikt door een DZC-er. Een kopie van twee tegengoals die STEVO op dezelfde manier moest incassen in het bekertreffen tegen Excelsior '31.
In de tweede helft kon STEVO geen draai geven aan het mindere spel van het laatste kwartier in de eerste helft. De Invallers Mike Nijkamp en Bram Tibbe konden jammer genoeg ook geen ommekeer bewerkstelligen.
STEVO ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde nauwelijks kansen.
DZC was wel steeds gevaarlijk bij haar aanvallen. Een goal voor de Doetinchemmers kon niet uitblijven, al ging dat deze keer ook weer op eenvoudige wijze doordat een aanval van STEVO onderschept werd, dicht bij het doel van DZC, maar ook nu lag de bal na twee keer knipperen met de ogen aan de andere kant van het veld in de STEVO-goal.
De 3-1 achterstand was verdiend op dat moment. STEVO rechtte nog wel een keer de rug en wist via Stijn Harmelink onverwacht de stand te verkleinen naar 3-2.
Verder kwam het niet. DZC deed nog wel van zich spreken en nadat eerst nog enkele goede kansen werden gemist, was het in de 77e minuut raak uit een corner. De bal werd met het hoofd verlengd en viel bij de tweede paal zomaar binnen, 4-2. Deze tegenvaller kwam STEVO niet meer te boven.
Wel had het in de laatste seconden de stand wat draaglijker kunnen maken, maar Joes Masselink die alleen voor de keeper verscheen van DZC lukte het niet om de bal tussen de palen te schieten. Het was tevens de laatste actie in de wedstrijd en het eindsignaal klonk.
Zaterdag komt de Hulzense Boys naar Geesteren. Het klinkt eentonig, maar hier moeten verplicht drie punten aan het totaal van 16 worden toegevoegd. Om 18:00 uur wordt afgetrapt op de Peuverweide.